Berita Hari Ini

TPM Arahkan MKN Bantu Mangsa Banjir Pulau Pinang

KUCHING – Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini berkata, beliau telah mengarahkan Ketua Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN) untuk bekerjasama dengan polis dan anggota tentera bagi membantu mangsa banjir di Pulau Pinang.

Katanya, beliau menerima panggilan daripada Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng pada 3.34 pagi untuk memaklumkan mengenai keadaan banjir di negeri itu sebelum mengarahkan MKN menggerakkan agensi terlibat.

“Pada 8.30 pagi ini, mereka telah menggerakkan unit berkenaan untuk membantu mangsa banjir,” katanya kepada pemberita sebelum menghadiri program Ekspresi Negaraku di sini.

Ahmad Zahid tiba di Sarawak malam tadi dan dijangka menghadiri satu lagi acara di Ibu Pejabat Polis Sarawak di sini sebelum mengakhiri lawatannya di negeri ini lapor Bernama.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");