Jenayah

Majikan Mengaku Tidak Bersalah Tuduhan Rogol Pekerja

AYER KEROH: Seorang majikan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Ayer Keroh, di sini hari ini atas pertuduhan merogol pekerja wanitanya dua tahun lalu.

Tertuduh, Azhar Bahari, 43, yang merupakan peniaga pusat urut tradisional membuat pengakuan itu selepas kertas pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Hakim Meor Sulaiman Ahmad Tarmizi.

Mengikut kertas pertuduhan, Azhar didapati merogol seorang gadis yang ketika itu berusia 19 tahun di premis tempatnya bekerja di Blok 2 Jebat, Spa Gold Coast Bukit Katil, Melaka sekitar 11 pagi pada 25 November 2015.

Justeru, bapa kepada tiga anak itu didakwa mengikut Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan juga sebatan memetik sumber dari Astro Awani,

Terdahulu, prosiding yang dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Siti Ruvinna Mohd Rawi tidak menawarkan sebarang jaminan terhadap tertuduh dan sekiranya mahkamah ingin menggunakan budi bicara, beliau mencadangkan jumlah RM30,000.

Bagaimanapun, tertuduh yang diwakili Peguam M.Pusppa merayu agar jaminan rendah diberikan memandangkan tertuduh tidak mempunyai pendapatan yang tetap.

Meor pada penghakimannya kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin RM15,000 dan menetapkan 5 Januari depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");