Membawang Hari Ini

‘Pengurus’ Curi Lagu Britney Spears

SEORANG lelaki telah menyamar sebagai pengurus kepada Britney Spears dengan tujuan untuk mencuri lagu penyanyi itu yang tidak pernah dilancarkan.

Memetik TMZ lapor Mstar Online lelaki itu menyamar Larry Rudolph iaitu pengurus Britney dan cuba memperdaya syarikat rakaman penyanyi itu, RCA Records dengan meminta lagu-lagu berkenaan dihantar menerusi e-mel miliknya.

Bagaimanapun lelaki itu ditahan pihak berkuasa dan dipercayai dia adalah seorang peguam yang khusus dalam bidang hak cipta.

Pencuri itu menggunakan emel palsu namun ia cukup menyakinkan sehingga menyebabkan syarikat rakaman itu terpedaya dan menghantar lagu-lagu itu seperti diminta.

RCA Records telah menghantar 49 fail digital termasuk 12 lagu yang digubah untuk album Britney berjudul Glory yang dilancarkan pada Ogos tahun lalu.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");