Berita Hari Ini

Gadis Palestin Tampar Tentera Israel Dibebaskan

NABI SALEH : Seorang wanita Palestin yang didakwa menyerang seorang tentera Israel di Tebing Barat dibebaskan dengan ikat jamin, awal pagi semalam.

Memetik laporan BH Online, Nour Tamimi, 20 dibebaskan dari penjara tentera selepas mahkamah menolak rayuan pendakwa untuk tidak membebaskan beliau.

Bapanya, Naji Tamimi berkata anaknya dibenarkan pulang ke kampungnya di sini selepas membayar ikat jamin sebanyak 5,000 shekel (RM5,792) dengan seorang penjamin.

Peguamnya, Gaby Lasky berkata, penjamin itu mengesahkan bahawa Nour akan hadir pada prosiding mahkamah yang dijangka bermula 12 Februari nanti.

Gadis itu ditahan 20 Disember lalu, sehari selepas penahanan sepupunya, Ahed Tamimi, 16 apabila video mereka menyerang tentera Israel yang sedang bertugas di Tebing Barat tular di internet.

Ahed dan ibunya, Nariman Tamimi bagaimanapun masih berada dalam tahanan.

Kepulangan Nour disambut meriah oleh ahli keluarga dan Gabenor Ramallah, Laila Ghanam.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");