Sukan Hari Ini

Max Jadi Buruan Gergasi EPL

PHILIPP MAX berminat untuk berubah angin ke Liga Perdana Inggeris (EPL) tetapi menjangkakan untuk menghabiskan musim ini di Augsburg.

Pemain bek kiri- anggota skuad pemenang pingat perak Jerman dalam Sukan Olimpik 2016 itu, dilaporkan menarik perhatian beberapa kelab EPL dengan Manchester City, Manchester United dan Liverpool antara kelab berpotensi yang dikaitkan.

Kemampuan menyerang yang dimiliki Max khususnya musim ini; pemain berusia 24 tahun membekalkan 10 bantuan gol dalam 17 perlawanan Bundesliga.

Dia mempunyai kontrak bersama Augsburg sehingga 2022 dan memberitahu Sport Bild, perpindahan Januari tidak semestinya berlaku.

“Sejak kecil lagi saya telah memasang impian untuk bermain di luar negara dan saya fikir EPL sesuai dengan gaya saya.

“Kelab lain juga menarik perhatian saya tetapi biarlah topik ini untuk masa depan.

“Saya masih mempunyai kontrak dengan Augsburg. Dalam bola sepak, anda tidak boleh menolak sebarang kebarangkalian tetapi saya percaya bahawa saya akan bersama Ausburg pada separuh kedua musim ini,” kata Max, sebagaimana dilaporkan Stadium Astro.

Augsburg kini menduduki tangga kesembilan Bundesliga dan akan menjadi tuan rumah kepada pasukan yang sedang bergelut, Hamburg, minggu depan untuk aksi pertama mereka selepas cuti musim sejuk.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");