Jenayah

Ibu Bapa, Pengasuh Bayi Maut Dipercayai Didera Ditahan

LUMUT: Polis menahan empat suspek termasuk ibu kandung dan bapa tiri seorang bayi perempuan yang meninggal dunia awal pagi tadi di Hospital Seri Manjung dipercayai akibat didera bagi membantu siasatan

Ketua Polis Daerah Manjung, ACP Muhammad Hanif Othman berkata, selain pasangan terbabit, pihaknya turut menahan pasangan suami isteri yang juga pengasuh kepada bayi tersebut.

“Kita menahan kesemua suspek yang berumur lingkungan 25 hingga 35 tahun itu bagi membantu siasatan,” katanya di sini, hari ini lapor Bernama.

Muhammad Hanif berkata, kesemua suspek direman tujuh hari bermula hari ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Bayi perempuan berumur enam bulan itu meninggal dunia kira-kira 6.45 pagi tadi selepas dirawat lebih empat jam di Hospital Seri Manjung, disyaki akibat didera.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");