Membawang Hari Ini

Lagu Sufian Suhaimi Pada Tarikh Nikah Tak Jadi Dapat Sambutan

KONTROVERSI terputusnya ikatan pertunangan antara penyanyi Sufian Suhaimi dengan pelakon Elfira Loy terus memberi publisiti terhadap lagu terbaharu nyanyiannya berjudul Di Matamu apabila ia menerima sambutan penonton di laman YouTube.

Memetik laporan mStar Online, lagu tersebut telah dilancarkan secara rasmi di laman itu pada pukul 9 pagi, Jumaat dan sehingga kini menerima hampir 200,000 kali tontonan setelah tiga jam dimuat naik menerusi saluran Aries Music.

Lagu ciptaan Sufian bersama Sirkhan dan Rinkarnaen ini dilancarkan pada hari ini kerana ia sepatutnya merupakan tarikh dia dan Elfira mendirikan rumah tangga.

Rata-rata netizen turut teruja dengan pelancaran lagu ini dan masih mengaitkan kisah putus tunang dengan perjalanan cerita dalam muzik video tersebut.

“Sabar ya Sufian. Banyak lagi yang terbaik di luar sana, Allah lebih tahu perjalanan hidup mu, banyakkan bersabar, InsyaAllah akan dipermudahkan segalanya. Amin,” komen MizsMaya.

“Setiap apa yg kita impikan, tak semua menjadi kenyataan. Hari sepatutnya melangsung pernikahan telah menjadi hari lancar lagu. Steady pian. Fokus agama, keluarga dan kerjaya,” kata Mohamad Aizat.

“Tahniah Sufian Suhaimi . Baru satu jam dah ramai tengok . Memang terasa lah dengan lagu ni . Kita sama-sama ditinggalkan Pian. Biarlah , semoga dia bahagia dengan pilihan dia tu,” tulis Shafinaz Ekah.

Sebelum ini, mStar Online melaporkan Sufian memberitahu lirik lagu terbaharunya itu dicipta pada pertengahan tahun lalu dan bukanlah selepas berakhirnya kisah pertunangannya dengan Elfira.

“Sebenarnya lirik lagu tersebut dah ada sejak tahun lalu lagi. Memang saya bercadang untuk keluarkan lagu tersebut pada tahun ini.

“Bukanlah dicipta selepas berakhirnya hubungan saya dan Elfira. Cuma, semua yang terjadi ini seperti kebetulan sama dengan maksud lirik tersebut.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");