Membawang Hari Ini

Kalau Nampak Tatu Apa Masalah? Soal Lana Nodin

PETALING JAYA: Pelakon Lana Nodin membidas teguran netizan yang mempersoalkan tatu di lengan suaminya David atau nama Islamnya Mohd Daud McKienzie dalam sebuah video yang dimuat naik di Instagram pada malam Selasa.

Lana berkata, perkara tersebut bukan sesuatu yang menghairankan berikutan suaminya itu memeluk agama agama Islam sebelum mereka berkahwin pada 2015.

“Kenapa kalau nampak tatu tu? Ada masalah? Lain kali kalau tidak tahu asal usul jangan nak komen apa-apa yang akan menimbulkan kemarahan orang lain.

“Dia asal Mat Salih, tatu bukan benda pelik untuk dia orang, sebelum kenal pun dah ada jadi apa masalahnya? Lebih baik pelik dengan ramai orang Islam yang ada tatu zaman sekarang ni!” tulisnya memetik sumber Mstar Online.

Lana atau Mazlina Hasan Nodin dan Mohd Daud yang juga rakyat Amerika Syarikat berkahwin pada 15 Mei 2015.

Pasangan ini dikurniakan cahaya mata perempuan Gia Quinn McKienzie yang kini berusia 2 tahun.

Menerusi video tersebut suami pelakon filem Biasan itu sedang mengajar anak perempuan mereka tentang warna.

Sehingga kini video tersebut mendapat perhatian netizen dengan hampir 100,000 tontonan dan lebih 100 komen pengikut laman sosialnya.

Bagaimanapun, rata-rata netizen menyokong penjelasan Lana dan meminta aktres berkenaan tidak melayan komen negatif tersebut.

Mereka juga beranggapan komen tersebut berbaur cemburu dengan kebahagiaan pasangan terbabit.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");