Sukan Hari Ini

Saya Akan Tinggakkan Bola Sepak Selamanya Jika…..’ – TMJ

TUNKU Ismail Sultan Ibrahim meluahkan untuk meninggalkan segala-galanya berkaitan bola sepak jika Johor Darul Ta’zim (JDT) tidak mencapai peningkatan seperti yang diharapkan.

Kenyataan pemilik JDT itu dimuat naik pada laman Facebook, JOHOR Southern Tigers, hari ini lapor Sinar Harian.

Bagaimanapun bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia itu (FAM) yakin skuad Harimau Selatan akan meningkat selepas beliau akan melakukan perubahan besar dalam skuad berkenaan pada jendela perpindahan kedua Liga Malaysia (Liga M) yang akan dibuka dari 14 Mei hingga 10 Jun ini.

“Saya akan pulang esok. Bukan sahaja pasukan akan berubah tetapi cuaca juga akan berubah. Tidak percaya? Kita lihat nanti.

“Baru-baru ini saya sudah menandatangani dua pemain baharu kami. Pada Mei nanti JDT akan menjadi sebuah pasukan yang berbeza.

“Jika prestasi pasukan tidak meningkat selepas ini seperti mana yang saya yakin, saya akan lepaskan segala-gala yang berkaitan dengan bola sepak untuk selama-lamanya. Ini kerana saya yakin mereka akan berikan persembahan terbaik,” katanya dalam kenyataan itu.

Kenyataan Tunku Ismail itu mendapat pelbagai reaksi balas daripada penyokong di ruangan komen dengan kebanyakannya melahirkan kebimbangan selepas menganggap Tunku Mahkota Johor (TMJ) akan meninggalkan JDT.

Bagaimanapun, pengendali laman JOHOR Southern Tigers tampil menjelaskan yang kenyataan TMJ itu lebih kepada menyatakan keyakinan tinggi beliau bahawa JDT akan tampil dengan persembahan berbeza selepas ini.

“Cuba faham maksud baginda (TMJ) betul-betul. Baginda sayangkan bola dan tidak mungkin ingin tinggalkan JDT. Baginda yakin pasukan akan ‘perform’ (mempamerkan persembahan terbaik) selepas ini dan jika tidak ‘perform’ baginda sanggup tinggalkan bola sepak selama-lamannya.

“Ia seperti berbunyi jika pasukan tidak ‘perform’ baginda akan kerat jari baginda. Itulah yang cuba di sampaikan. Bukan kalau pasukan tidak ‘perform’ baginda ingin angkat kaki,” kata pengendali laman JOHOR Southern Tigers.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");