Berita Hari Ini

FB Tun Mahathir catat interaksi tertinggi minggu ini

KUALA LUMPUR – Cerapan jumlah interaksi di laman Facebook pemimpin politik sejak seminggu lalu menunjukkan Pengerusi Pakatan Harapan (Harapan) Tun Dr Mahathir Mohamad jauh meninggalkan pemimpin politik dari parti lain.

Menerusi cerapan terbabit, laman FB Tun Mahathir memperoleh 1.22 juta interaksi, diikuti oleh laman Facebook Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang memperoleh 674,765 interaksi dan Facebook Kelab Che Det dengan 651,504 interaksi.

Laman Datuk Seri Najib berada di tangga keempat dari segi interaksi dengan jumlah interaksi yang direkodkan sepanjang minggu lalu sebanyak 632,672.

Turut berada di senarai teratas laman Facebook paling aktif dalam kalangan pemimpin politik ialah laman FB milik Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Nurul Izzah Anwar dan Hishammuddin Tun Hussein.

– Astro Awani

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");