Membawang Hari Ini

Konspirasi Video Jatuhkan Syafiq Kyle?

SEJAK semalam, pengguna laman Twitter dan media sosial heboh mengenai video lucah yang dikatakan melibatkan aktor sedang meningkat naik, Syafiq Kyle.

Bahkan, menurut Sinar Online, video yang didakwa memaparkan aksi aktor berusia 26 tahun itu membuat panggilan video sambil melakukan aksi tidak senonoh turut dijual menerusi aplikasi WhatsApp.

Bukan itu sahaja, lebih memburukkan keadaan sebuah akaun Twitter diwujudkan atas nama @sykyle turut meminta pengguna laman itu retweet teaser sehingga 200 kali sejak 1 pagi tadi.

Dan dalam masa sejam, posting tersebut sudah mendapat retweet lebih 180 kali.

“Nah Syafiq kasi teaser… Korang RT la banyak-banyak untuk full version. Syafiq tunggu,” tulis pengguna akaun palsu terbabit.

Bagaimanapun setakat ini baik Syafiq mahupun pihak pengurusannya masih belum memberi sebarang komen lanjut mengenai penyebaran video tersebut.

Malah Syafiq menerusi akaun Twitter miliknya memaklumkan dia akan memasuki set penggambaran drama Mentari esok.

Rata-rata pengikut Twitternya tidak mempercayai video tersebut dilakukan oleh Syafiq dan mendakwa ia sebagai konspirasi untuk menjatuhkan aktor yang kini muncul dengan watak Ustaz Adam dalam drama Nur.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");