Membawang Hari Ini

Che Ta Tak Sabar Nak Melaram 20 Pasang Baju

SETIAP kali tiba hari raya, nama pelakon dan usahawan Rozita Che Wan pasti menjadi bualan peminat yang ingin mengetahui fesyen apakah yang bakal digayakannya pada Aidilfitri.

Seperti mana tahun sebelumnya, Rozita atau lebih mesra dengan sapaan Che Ta memberitahu dia sudah menyiapkan 20 persalinan setiap seorang bagi memastikan mereka sekeluarga tampil bergaya.

Malah kata Che Ta, dia mula rasa tidak sabar untuk menyambut Syawal setiap kali melihat kesemua pakaian yang telah siap digosok dan digantung di bilik pakaiannya.

“Dah tak sabaq nak melaram! Tengok baju raya tu rasa dah dekat nak raya.

“Tapi tahun ini jumlah baju raya kami sekeluarga 20 pasang sahaja tak seperti tahun lepas ada 30 pasang setiap orang.

“Baju semua dah siap malah baju Melayu anak dan suami saya dah siap pasangkan butang supaya senang,” katanya lapor Mstar Online.

Che Ta berkata, tahun ini dia akan berhari raya di Kuala Lumpur terlebih dahulu sebelum pulang ke kampung halamannya di Alor Setar, Kedah.

Bercakap mengenai tradisi Aidilfitri yang masih diamalkannya, Che Ta berkata, dia akan memberi duit raya kepada adik-beradiknya selain kepada 20 anak saudaranya.

Kata Che Ta, bukan sahaja adik-beradiknya mendapat duit raya tetapi pasangan mereka turut menerima wang daripadanya.

“Memang tiap-tiap tahun saya bagi duit raya pada adik-beradik… dah jadi macam tradisi pula saya sebagai kakak. Jadi untunglah Lan Pet Pet, Zaquan semua dapat duit raya!,” ujarnya.

Sementara itu, Che Ta berkata, seperti mana kelaziman dia bersama keluarganya akan mengadakan rumah terbuka pada hari raya keempat dan menjemput sesiapa sahaja yang ingin bertandang ke rumahnya.

“Memang tiap-tiap tahun kami buat open house dan biasanya tempah katering sahaja kerana jumlah orang yang datang nanti ramai juga.

“Kalau nak masak memang tak dapatlah saya nak melaram… haha,” soloroh Che Ta.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");