Membawang Hari Ini

“Sekurang-kurangnya Aku Tak Curang” – Ifa Raziah

FOTO yang menampilkan aksi penerbit dan pelakon Datuk Boy Iman memeluk penyanyi Ifa Raziah yang dimuat naik di laman Instagram Boy Iman mengundang kecaman netizen.

Menurut mStar Online, rata-rata mereka mempertikaikan tindakan Boy Iman dan Ifa tidak menjaga sensiviti sebagai penganut agama Islam yang mengharamkan sentuhan bukan mahram.

Namun, Ifa, 43, mempersoalkan drama atau filem yang mempunyai babak berpelukan dan bersentuhan namun masih dianggap boleh dilakukan sebab hanya lakonan.

“Dok berlakon dalam drama dan filem tu ada juga babak berpeluk, bercium, berpegang tangan.

“Kadang-kadang tu sampai terlajak beromen pun ada selagi ruang dan peluang itu tak apa dibolehkan sebab berlakon saja walaupun bukan mahram.

“Walaupun bukan ada perasaan hawa nafsu tu halal ke?” tulis Ifa menerusi laman Instastory miliknya.

Penyanyi lagu Terus Terang ini juga berang dengan komen netizen yang mengatakan dia seperti berlaku curang dengan suaminya.

Menurut Ifa, suaminya iaitu Mohd Yani Abdul Rahman mengenali diri sebenarnya lebih daripada orang lain.

“Sekurang-kurangnya aku tak curang dengan laki (suami) aku! Atau ‘main’ (mempunayi hubungan) dengan jantan lain atau bercinta dengan jantan lain.

“Hello suami aku pun kenal siapa aku sebenarnya baik dan buruk aku,” katanya.

Dalam pada itu, Ifa sudah tidak kisah sekiranya ada pihak yang tidak menyukainya kerana beranggapan perkara itu tidak penting lagi.

“Akan sampai satu tahap, ia sudah tidak penting lagi. Anda suka saya ke, tak suka ke, ada aku kisah?

“Nak suka alhamdulillah. Tak suka pun tak ada hal la. Tak semua orang suka kita dan kita pun tak perlu suka semua orang!” ujarnya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");