Sukan Hari Ini

80,000 Tiket Piala AFF 2018 Habis Terjual

KUALA LUMPUR: Tiket perlawanan separuh akhir pertama Piala AFF Suzuki 2018 antara Malaysia dan Thailand pada Sabtu ini, habis terjual di kaunter tiket Stadium Nasional Bukit Jalil, hari ini.

Memetik laporan Bernama, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dalam entri terbaharu melalui laman Facebooknya, memaklumkan tiket dijual secara fizikal di kaunter tiket Stadium Nasional itu yang dibuka seawal 10 pagi habis terjual dalam tempoh tiga jam.

FAM juga memaklumkan tiket yang dijual di cawangan terpilih Al-Ikhsan Sports dan Football Republic turut habis, sekali gus bermakna 80,000 keping tiket yang diperuntukkan termasuk 40,000 keping tiket perlawanan dijual secara dalam talian pada Isnin dan Selasa lepas, telahpun habis terjual.

Selain itu, FAM turut merakamkan penghargaan di atas sokongan padu rakyat Malaysia dan mengharapkan sokongan tidak berbelah-bahagi kepada skuad Harimau Malaya dalam perlawanan separuh akhir pertama di Stadium Nasional, Sabtu ini.

Malaysia yang bakal beraksi di hadapan 80,000 penyokong tempatan, menggalas misi besar untuk membawa bekalan selesa, sebelum bertandang ke Stadium Rajamangala, Bangkok bagi aksi separuh akhir kedua pada 5 Dis depan.

Untuk rekod, skuad Harimau Malaya tewas dengan agregat 3-4 kepada skuad Gajah Perang yang muncul juara Piala AFF Suzuki 2014 dan mengekalkan kejuaraan pada edisi berikutnya pada 2016.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");