Membawang Hari Ini

‘Kenyataan Saya Dimanipulasi’

“SEKARANG saya seorang dihina dan dikutuk oleh persatuan jururawat seluruh Malaysia,” luah penyanyi Linda Rafar selepas membalas komen penyanyi Azza Elite yang memintanya untuk bersabar dan banyakkan berdoa mengenai insiden yang berlaku.

Menerusi komen terbabit, Linda turut mendakwa kenyataan yang diberikan sebelum ini telah dimanipulasikan.

“Saya tidak menyatakan semua jururawat. Mereka memanipulasikan kenyataan saya.

“Ramai lagi rakyat yang teraniaya. Mereka tiada peluang untuk bersuara,” tulis Linda, sebagaimana dilaporkan Harian Metro, hari ini.

Anggota kumpulan Elite itu juga mendakwa terdapat kumpulan jururawat sedang mengumpul dana untuk menyamannya.

“Terdapat kumpulan jururawat yang mengumpul dana untuk saman dan menuduh saya yang ugut mereka.

“Allahuakbar. Allah Maha Adil. Jika bukan di dunia, akhirat menanti kebenaran,” tulisnya.

Sebelum ini, Harian Metro melaporkan, artis Linda Rafar meluahkan rasa kecewa terhadap layanan buruk diberikan sekumpulan jururawat di hospital di Shah Alam tempat ibunya, Rasimah Abd Rahman, 73, dirawat.

Linda berkata, permintaan untuk membantu menukar cadar ibunya yang terkena najis tidak diendahkan dari 3 pagi hingga 1.30 petang Khamis.

Status yang dimuat naik di Instagram Story miliknya itu tular hingga mendapat pelbagai maklum balas pengikut serta Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");