Sukan Hari Ini

Pemain Arsenal Matteo Guendouzi Patut Potong Rambut Elak Insiden Berulang!

PENGURUS Arsenal, Unai Emery secara berseloroh memberitahu, Matteo Guendouzi perlu memotong rambutnya bagi mengelakkan insiden ‘tarik rambut’ sewaktu perlawanan menentang Manchester United berulang.

Dalam kejadian pada Rabu, rambut pemain tengah Arsenal itu ditarik oleh pemain Manchester United, Marouane Fellaini.

Ramai berpendapat ia sepatutnya menjadi kesalahan kad merah tetapi Fellaini terlepas dengan hanya tendangan bebas yang diberikan.

Fellaini, yang baru-baru ini memotong rambut afronya, pernah menjadi mangsa kejadian yang sama ketika pemain, Leicester Robert Huth menarik rambutnya dalam perlawanan pada 2016 dan menerima denda bermain dalam tiga perlawanan.

Fellaini bagaimanapun tidak akan dikenakan denda sekatan dalam kejadian itu kerana ia dilihat oleh pegawai perlawanan, Andre Marriner.

Pengurus Arsenal itu bergurau: “Saya fikir perkara terbaik adalah Matteo memotong rambutnya untuk perlawanan seterusnya, dan masalah ini selesai! Seperti Fellaini! Bukan, saya amat menghormati rambut para pemain!”

“Ia juga perkara yang sama semasa saya menjadi pemain. Hari ini, dengan kamera, semua situasi yang berlaku dalam masa 90 minit dapat dilihat. Ada persoalan untuk saya di antara pemain di padang. Sekiranya ia bukan satu tindakan yang baik, mereka boleh menerima kad. Di padang, keadaan berlaku dan ia di antara pemain.” lapor Mail Online/mstar.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");