Berita Hari Ini

Waytha Moorthy, Maszlee Usaha Lakukan Yang Terbaik – PM

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri P. Waytha Moorthy sedang berusaha melakukan yang terbaik dalam melaksanakan tugas mereka sebagai menteri.

“Saya berpuas hati. Mereka sedang melakukan yang terbaik,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri jamuan makan malam bertema ‘Malam Istimewa Persatuan Perubatan Malaysia (MMA) Bersama Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali’ di sini malam tadi, lapor Bernama.

Sebelum ini, Penasihat Media dan Komunikasi Perdana Menteri Datuk A. Kadir Jasin dilapor memberikan ‘nasihat’ melalui catatan di blognya kepada Waytha Moorthy dan Maszlee Malik berhubung prestasi masing-masing sejak kebelakangan ini.

Turut hadir pada majlis itu isteri perdana menteri, Dr Siti Hasmah, Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly Mohamad dan Presiden MMA Dr Mohamed Namazie Ibrahim.

Dr Mahathir turut ditanya keputusan Mahkamah Pilihan Raya hari ini yang mengisytiharkan kemenangan Barisan Nasional (BN) bagi kerusi parlimen Cameron Highlands pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) lepas, adalah terbatal dan tidak sah.

Pengerusi Pakatan Harapan (PH) itu berkata gabungan berkenaan akan mengadakan perbincangan mengenai perkara itu yang mungkin menjurus kepada soal menentukan calon bagi kerusi berkenaan.

“Awal lagi. Kita akan memilih seseorang. Kita ada ramai calon untuk dipilih,” katanya.

Dalam pada itu, Dr Mahathir berkata kerajaan sememangnya bertanggungjawab menyediakan perkhidmatan kesihatan yang baik kepada rakyat termasuk dari segi ubat-ubatan.

Pada majlis itu, Dr Mahathir turut menerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat MMA manakala Dr Siti Hasmah diberi penghargaan sebagai Anggota Kehormat MMA.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");