Panasnya Hari Ini

Pas Sedia Bertanding Parlimen Sandakan

SANDAKAN: Pas Sabah bersedia meletakkan calon untuk bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sandakan akan datang.

Pesuruhjaya Pas Sabah Mohd Aminuddin Aling berkata perkara itu diputuskan pada satu mesyuarat Pas Sabah di Kota Kinabalu semalam.

“Walau bagaimanapun, keputusan akhir hanya akan diputuskan selepas berbincang dengan beberapa pihak lain, khususnya Pas Kawasan Sandakan dan anggota parti serta penyokong Pas di Sandakan.

“Pas Sabah beranggapan bahawa dalam konteks demokrasi, ini (bertanding pada PRK Sandakan) adalah masa terbaik untuk Pas bertanding selepas pilihan raya umum lepas,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini, lapor Bernama.

Kerusi Parlimen Sandakan kosong selepas kematian penyandangnya Datuk Stephen Wong Tien Fatt dipercayai akibat serangan jantung pada 28 Mac lepas.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");