Membawang Hari Ini

Alif Sebak Bertemu Banduan Akhir

KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pelakon, Alif Satar, 28, mengakui pengalaman meluangkan waktu bersama banduan akhir di Penjara Sungai Buloh, Selangor, semalam, menginsafkan dirinya.

Kata pelakon drama rantaian Pia itu, pada lawatan berkenaan, dia sempat berbual-bual dengan banduan terbabit yang sudi berkongsi kisah mereka bersamanya.

“Lama juga kami bersembang dan bercerita. Mereka berkongsi kisah bagaimana dan apa makna kehidupan buat mereka, ketika ini.

“Saya tidak dapat menahan air mata daripada mengalir. Semoga taubat dan segala doa mereka diterima Allah SWT,” kongsi Alif di laman sosial Instagramnya, hari ini.

Artis serba boleh itu juga berkata, dia dapat melihat ‘nur’ pada wajah banduan berkenaan.

“Walaupun berada dalam penjara, saya rasa mereka sudah menemui Tuhan Yang Masa Esa. Allahuakbar. Semoga Allah mengampunkan dosa kita semua,” tulis Alif lagi.

Menurut penyanyi Sesungguhnya 2019 itu, pengalaman berkenaan antara detik yang akan diingati sampai ke akhir hayatnya.

Ujarnya juga, dia berkunjung ke penjara itu bersama-sama Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri, atas undangan pejabat mufti berkenaan.

“Alhamdulillah, nanti saya akan berkongsi pengalaman berbuka bersama mereka dengan anda semua di saluran YouTube peribadi saya. Ia sememangnya pengalaman yang menginsafkan,” katanya.

Sementara itu, lagu duetnya bersama Raihan, Sesungguhnya 2019, terus mendapat sokongan hebat peminat apabila video muzik rasminya mencatat lebih 8.3 juta tontonan di YouTube sejak ia dikongsi pada 9 Mei lalu.-BH

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");