Berita Hari Ini

Jangan Buat Politik Kotor – Dr Mahathir

SHAH ALAM: Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yakin bahawa Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, bukanlah individu yang dikaitkan dalam video lucah yang tersebar sejak kelmarin.

Malah beliau tidak menolak kemungkinan tindakan tersebut bermotifkan politik dengan tujuan untuk menjatuhkan Timbalan Presiden PKR itu.

Walau bagaimanapun Mahathir tidak mengetahui lanjut perkara tersebut selain menyifatkan penyebaran video itu sebagai sesuatu perkara yang sangat kotor.

Tambahnya tindakan memanipulasikan gambar sebegitu sepatutnya tidak berlaku di Malaysia.

“Saya tidak rasa itu adalah benar sebab teknologi sekarang boleh hasilkan apa sahaja gambar kalau pandai. Mungkin satu hari nampak gambar saya pula.

“Benda ini sengaja dilakukan untuk orang yang ada agenda politik. Benda ini kotorlah,”

Selain itu beliau turut meluahkan kekesalannya terhadap tindakan pihak-pihak tertentu yang cuba bermain politik kotor.

“Awak percaya video ini? Takkan bodoh nak buat macam itu. Kalau tidak boleh lawan dengan orang, tidak perlu buat macam itu.

“Janganlah buat politik kotor, bila kalah dengan lawan, awak nak tunjuk video lucah. Cara ini sangat kotor, kena amalkan politik bersih,” katanya pada sidang akhbar selepas majlis sejuta kenangan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) di sini, malam tadi.

Dalam pada itu Mahathir turut mempersoalkan tindakan pengakuan Muhammad Haziq Aziz yang didakwa bersama lelaki mirip menteri dalam video yang tular berkenaan.

“Budak itu yang mengaku ini seolah-olah sengaja buat perkara ini. Biasanya orang seperti itu malu untuk mengaku tetapi dia tidak.

“Sekarang ini dia mengaku dengan (perbuatannya). Apa tujuan sebenar?” soalnya.

Selain itu Jelas Mahathir, beliau ada bertemu dengan Mohamed Azmin pada mesyuarat Kabinet semalam secara kebiasaannya.

“Saya pun ada jumpa dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim kelmarin tetapi tidak tahu tentang perkara ini. Pagi ini baru tahu,” katanya.

Terdahulu, Mohamed Azmin turut menafikan tuduhan mengaitkan dirinya terlibat dalam satu rakaman video lucah yang tular di media sosial sejak semalam.

Mohamed Azmin mendakwa, rakaman video tersebut digunakan sebagai satu komplot untuk menjatuhkan maruah dan memusnahkan karier politiknya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");