Berita Hari Ini

Shamsul Perjelas Sebab Lantik Haziq Jadi SU Sulit Kanan

Timbalan Menteri Industri Utama Shamsul Iskandar Md Akin menjelaskan sebab beliau melantik Haziq Abdullah Abdul Aziz sebagai setiausaha sulit kanannya.

Ini susulan dakwaan MP PKR itu mempunyai niat tersembunyi dalam berbuat demikian.

Menolak dakwaan itu, Shamsul berkata beliau seperti juga orang lain terperanjat apabila Haziq mendakwa Timbalan Presiden PKR Azmin Ali ialah individu di dalam klip video yang memaparkan kedua mereka dalam perlakuan seks.

“Tindakan beliau ini sangat mengejutkan dan tentunya sama sekali tidak diduga.

“Saya menyeru pihak-pihak yang membuat tohmahan tidak berasas dan fitnah liar kononnya saya mempunyai agenda tertentu dengan perlantikan Haziz agar segera menghentikan tuduhan tersebut.

“Saya juga tegaskan bahawa saya menolak sebarang politik kotor yang ingin mencemarkan nama baik mana-mana pemimpin ataupun individu,” katanya pada suatu kenyataan hari ini.

Minggu lalu, Shamsul mengumumkan Haziq digantung daripada tugasnya dan diberikan amaran dengan surat tunjuk sebab.-Mkini

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");