Perak Hari Ini

Lost World Of Tambun Bakal Buka Sebuah Taman Air Baru Pada November Ini

IPOH- Sunway Lost World Of Tambun (LWOT) mengumumkan bahawa pihaknya akan membuka sebuah lagi taman air baru yang dikenali sebagai “Malayana Rainfortress” dibuka pada November 2019.

Menurut LWOT, pihaknya akan menampilkan taman air dengan terowong yang diinspirasikan oleh persekitaran batu kapur pada 400 juta tahun sebagai ‘Sungai Pengembara Terpanjang’ di Malaysia yang merangkumi panjang 660m.

Pihak LWOT juga memberi jaminan bahawa perkata tersebut akan memberi keseronakan yang berganda kepada pengunjung yang hadir.

Sunway Lagoon dan Sunway Lost World Of Tambun merupakan taman tema di Malaysia untuk menduduki tangga ke 10 di Asia Pasifik dalam pertumbuhan kehadiran dimana masing-masing di kedudukan ke-4 dan ke-10 pada 2018.

Maklumat lanjut mengenai Sunway Lost World Of Tambun dan aktiviti terbarunya boleh didapati di https://www.sunwaylostworldoftambun.com.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");