Membawang Hari Ini

Aliff Aziz Didakwa Dua Tuduhan Mencuri

PENYANYI dan pelakon Mohamad Aliff Aziz atau Aliff, 28, didakwa di Mahkamah Singapura hari ini atas dua tuduhan mencuri.

Harian Metro yang memetik laporan Berita Harian Singapura, melaporkan Aliff didakwa mencuri wang sebanyak S$300 (RM909) dan Rp1 juta (RM296) milik individu bernama Raja Yunika Perdhana Putri.

Berdasarkan kertas pertuduhan, penyanyi lagu Sayang Sayang itu melakukan perbuatan berkenaan dalam sebuah bilik di Studio M Hotel, 3 Nanson Road antara jam 12 tengah malam hingga 3 pagi pada 7 Jun lalu.

Aliff turut berhadapan tuduhan mencuri sekotak rokok dan pemetik api dengan jumlah RM47.29 (S$15.60) milik individu bernama Gurwinder Singh Harwindar Singh di kafe Starbucks, Plaza Singapura.

Selebriti kontroversi itu didakwa melakukan perbuatan terbabit kira-kira jam 4.45 pagi pada 6 Ogos 2016.

Aliff bagaimanapun dibebaskan dengan ikat jamin S$5,000 (RM15,000). Dia hadir ke mahkamah pagi tadi bersama seorang rakan.

Mahkamah memutuskan 1 Oktober hadapan untuk menyambung semula perbicaraan.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");