Membawang Hari Ini

Kool, Naqiu Boboy, Sham Visa Antara 13 Peserta Gegar Vaganza 6

Setiap tahun ramai yang akan menantikan rancangan realiti hiburan paling popular Gegar Vaganza dan nampaknya senarai peserta akhirnya diumumkan hari ini.

Tampil dengan 11 peserta solo, satu penyertaan kumpulan duo dan satu penyertaan berkumpulan, GV6 menjanjikan persaingan yang lebih sengit pada musim ini.

GV6 kali ini menampilkan penyanyi Wann yang popular dengan lagu Bossanova, Feeza, Nurfatima, Mazleela dan Noorshila Amin. Manakala bagi peserta solo lelaki, menampilkan Naqui Boboy, Hady Mirza, Sham Visa, Roy, dan Jatt Black Dog Bone.

Lebih menarik, musim kali ini turut menampilkan peserta berkumpulan iaitu Kool, dan One Nation Emcees.

Nabil Ahmad dan Jihan Muse pula masih menggalas tanggungjawab sebagai pengacara. GV6 masih menampilkan Datuk Ramli MS sebagai juri tetap dan penyanyi tersohor Indonesia, Hetty Koes Endang yang kembali semula ke kerusi tersebut selepas setahun berehat.

Gegar Vaganza musim keenam akan bersiaran selama lapan minggu bermula Ahad, 13 Oktober ini, jam 9 malam secara langsung dari Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

Senarai 13 Bintang GV6:

1. Sham Visa
2. Jatt Black Dog Bone
3. Roy
4. Ameer Sofazr
5. Hady Mirza
6. Naqiu Boboy
7. Wann
8. Mazleela
9. Feeza
10. Noorshila Amin
11. Nurfatima
12. Kool
13. One Nation Emcees

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");