Panasnya Hari Ini

Salleh Serah Kepada PKR Untuk Pertimbang Permohonannya Sertai PKR

BEKAS Ketua Menteri Sabah Salleh Said Keruak menyerahkan sepenuhnya kepada PKR untuk berbincang dan mempertimbangkan permohonannya untuk menyertai parti itu.

Salleh yang pernah menjadi menteri persekutuan dalam kerajaan terdahulu itu berkata, beliau telah dimaklumkan secara peribadi oleh Presiden PKR Anwar Ibrahim mengenai keahliannya dalam parti.

“Saya faham dan terima mengapa pimpinan pusat PKR memutuskan untuk diberi sedikit masa supaya dapat berbincang mengenai keahlian saya.

“Saya berharap diberikan peluang untuk memberi sumbangan dengan sedaya upaya saya ke arah pemupukan politik progresif berbilang kaum yang mengutamakan kestabilan dan kesederhanaan, untuk negeri Sabah khususnya, dan Malaysia amnya,” kata Salleh dalam catatan terbaharu blog beliau sallehsaid.com hari ini.

Salleh berkata, beliau akan memberi komitmen serta kerjasama dengan PKR dalam menjayakan agenda reformasi dan politik perubahan demi kebaikan rakyat.

Semalam, Anwar berkata, PKR tidak ada masalah menerima permohonan keahlian Salleh untuk menyertai parti itu, bagaimanapun, pimpinan parti pusat memutuskan untuk diberikan sedikit masa bagi membincangkan lebih lanjut berhubung permohonan berkenaan.

Anwar menjelaskan bahawa ia tidak bermaksud PKR menolak permohonan Salleh, namun pimpinan parti mahu mengambil kira pandangan daripada negeri dan cabang termasuk sentimen ahli PKR di peringkat akar umbi terlebih dahulu, memandangkan Salleh adalah seorang pemimpin terkenal dengan kesetiaannya kepada Barisan Nasional dan Umno. – Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");