Membawang Hari Ini

Ini Rupanya Alasan Kenapa Baim Letak Nama Haiwan Pada Anak Lelakinya

Sempena tahun baru yang bakal tiba dalam beberapa jam jer lagi ni, apa agaknya perkara pelik yang berlaku dalam hidup korang sepanjang tahun 2019 ni? Apa-apapun Ohmedia nak ucapkan dulu tahniah kepada Baim Wong dan isteri atas kelahiran cahaya mata pada 27 Disember yang lalu dan Ohmedia dengar ramai yang rasa pelik dengan nama anak Baim ni. Kenapa dengan nama tu gais?

Anak lelaki Baim itu dilahirkan dengan berat 3.5 kilogram dan bagi meraikannya, Baim dan isteri telah bersepakat untuk menamakan anaknya Kiano Tiger Wong. Siap ada instagram sendiri lagi tau, korang boleh follow sekarang.


Ohh patutlah ramai yang rasa pelik dengan nama anak Baim ni. Tapi, korang janganlah cepat menghukum, apa kata kita dengar dulu penjelasan dari Baim. Menurut laporan portal Pop Mama, Baim telah menjelaskan mengapa dia memilih untuk meletakkan nama haiwan iaitu harimau.

 Tiger tu orang kata nama haiwan tapi buat saya bukan. Ia membawa maksud yang besar. Maksudnya tiger itu adalah pemimpin, pemimpin kepada semua haiwan. Saya mengambil maksudnya sebagai pemimpin yang bijaksana. Saya mahu dia menjadi pemimpin sebenar seperti gabenor atau presiden. “Kiano itu beruntung dan cerdas. Maksudnya orang yang cerdas, sabar dan juga pasti ada faktor beruntung. Apa yang penting semua maksudnya yang baiklah.– katanya.

Jelas tak gais? Kita doa sahajalah agar anak ini menjadi seorang yang berani seperti Harimau bila dah besar nanti ok.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");