Membawang Hari Ini
Like

Jac, Shawn Rivera Bercerai

January 11, 2020
506 Views
0 Comments
2 minutes read
Jac, Shawn Rivera Bercerai

KUALA LUMPUR: Selepas lima tahun mendirikan rumah tangga, penyanyi, Jaclyn Victor, 41, bercerai dengan vokalis kumpulan R&B antarabangsa, AZ Yet, Shawn Rivera.

Menurut BH Online, perkhabaran sedih itu diumumkan sendiri oleh Shawn, 48, menerusi perkongsian di laman Facebook miliknya, hari ini.

Tidak berhasrat untuk mendedahkan punca perceraian dengan penyanyi yang terkenal dengan lagu Gemilang itu, Shawn sebaliknya berkata, biarlah mereka sahaja tahu apa sebenarnya berlaku.

“Sebagai selebriti, tidak dinafikan kami terdedah dengan pelbagai tanggapan masyarakat dan menjadi amalan manusia untuk menilai, menuding jari dan mengkritik orang lain tanpa mengetahui kedudukan sebenar.

“Justeru, tidak perlu untuk kami membuka pekung di dada atau memburukkan antara satu sama lain kerana kesannya nanti menimpa anak kami yang tidak berdosa,” tulisnya.

Menurut artis berasal dari Pennsylvania, Amerika Syarikat itu lagi, bukan mudah bagi mereka berdua membuat keputusan untuk berpisah.

“Kami sudah cuba sedaya upaya untuk menyelamatkan perkahwinan, namun hakikat tinggal berjauhan dalam tempoh cukup lama membuatkan masing-masing agak sukar untuk menyesuaikan diri dengan situasi berbeza ini.

“Walaupun berpisah, kami takkan sekali-kali mengabaikan tanggungjawab sebagai ibu dan bapa. Kami akan kekal komited memberikan yang terbaik buat kedua-dua anak kami supaya mereka menjadi insan berguna apabila dewasa kelak.

“Apapun yang berlaku antara saya dan Jac (Jaclyn), saya tetap menyayangi mereka. Melihat senyuman mereka, terubat segala rasa sedih dan patah hati yang saya lalui ketika ini,” ujarnya.

Penyanyi berkenaan turut memohon semua pihak supaya menghormati situasi mereka ketika ini dan meminta agar masing-masing tidak diganggu.

Pasangan selebriti itu berkahwin di sebuah gereja bersejarah di Philadelphia pada 19 Julai 2014.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan sepasang cahaya mata, Jonah Joshiah Rivera, 5, dan Molly Marguerite Rivera, 3.

Komen & Pendapat

Comments are closed.