Membawang Hari Ini

Menitis air mata negatif COVID-19

Hanya Tuhan sahaja mengetahui perasaan gundah gulana penyanyi, Nizam Laksamana ketika menantikan keputusan ujian COVID-19.

Pengalun lagu Gugurnya Bunga Cinta itu bersama isteri dan dua anak perempuannya menjalani ujian saringan COVID-19 pada 31 Mac lalu berikutan bapa mentuanya disahkan positif virus berbahaya berkenaan.

Namun, Nizam menerima keputusan baik apabila dia dan keluarganya negatif COVID-19, pagi tadi.

“Keresahan hati hilang serta merta apabila menerima mesej daripada pejabat kesihatan memaklumkan saya, isteri dan dua anak bebas jangkitan COVID-19.

“Saya menjerit sambil memanggil isteri dan anak-anak ketika memberitahu mereka berita baik ini.

“Air mata gugur juga kerana terlalu gembira. Pastinya, saya mahu dijauhi jangkitan virus berbahaya ini pada saat negara diuji dengan penularan COVID-19.

“Saya isteri dan anak-anak berpelukan dan lega. Ini kerana kami satu keluarga tidak keruan dan risau sejak menjalani ujian saringan COVID-19,” katanya kepada BH Online.

Kata Nizam, isterinya paling risau selama menunggu keputusan ujian.

“Kami sekeluarga buat sujud syukur. Isteri tak selera makan sebelum menerima keputusan ujian,” katanya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");