Membawang Hari Ini
Like

Petisyen Gugur Vivy Yusof Sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM Dipadam

April 6, 2020
502 Views
0 Comments
1 minute read
Petisyen Gugur Vivy Yusof Sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM Dipadam

Minggu lalu hangat diperkatakan mengenai usahawan Vivy Yusof yang dikecam teruk susulan kenyataannya yang didakwa menghina golongan B40 dan M40. Malah, satu petisyen turut diwujudkan menuntut pengasas tudung itu meletakkan jawatan sebagai ahli lembaga pengarah UiTM.

Difahamkan, petisyen tersebut mendapat sambutan hangat daripada netizen dan dikatakan 230,000 menandatangani serta bersetuju dengan cadangan berkenaan. Bagaimanapun, difahamkan hari ini petisyen terebut telah dipadamkan.

Perkara itu diumumkan pengguna media sosial dikenali sebagai Mazril Mazlan yang juga pelancar petisyen tersebut. Pengguna itu berkata dia membuat keputusan untuk memadam petisyen tersebut kerana ianya telah mencapai target dan selesai.

Terdahulu, Vivy membuat permohonan kepada semua pihak yang tersinggung dengan apa yang terjadi. Vivy turut terkilan dengan pihak yang memulakan petisyen untuk beliau digugurkan dari jawatan Ahli Lembaga Pengarah UiTM dan menganggap tindakan itu sebagai keterlaluan dan kejam.

Vivy Yusof juga berkata beliau akan menyaman individu yang memulakan fitnah tersebut dan individu yang memulakan petisyen untuk mempertahakan dirinya dari layanan tidak adil dari rakyat Malaysia ekoran kontroversi yang berlaku.

Komen & Pendapat

Comments are closed.