Berita Hari Ini

Polis Siasat Isu Pelarian Rohingya Tular Di Media Sosial

KUALA LUMPUR: Polis sedang menyiasat penularan pelbagai video, rakaman audio dan berita di media sosial membabitkan pelarian Rohingya sehingga menimbulkan kemarahan rakyat negara ini.

BH Online melaporkan, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri, berkata isu berkaitan pelarian Rohingya di negara ini menjadi besar sejak akhir-akhir ini amat menghairankan.

“Saya pun hairan kedatangan (etnik Rohingya) ke negara kita bukan baharu, sudah bertahun. Sebelum ini tidak timbul isu ini kerana kedatangan mereka mendapat simpati kita, kerana kita mendengar mereka dibunuh dengan kejam dan sebagainya.

“Namun, akhir-akhir ini isu menjadi besar dan menghairankan polis kerana banyak berita di media sosial yang dikeluarkan yang menimbulkan kemarahan rakyat kepada mereka,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media harian Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di Putrajaya hari ini.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");