Sukan Hari Ini

Liverpool Bakal Julang Trofi Tanpa Penonton

LIVERPOOL: Liverpool diberi jaminan akan menjulang trofi Liga Perdana Inggeris musim ini – tetapi tanpa kehadiran penyokong.

Anak buah Jurgen Klopp memerlukan dua lagi kemenangan daripada baki sembilan perlawanan apabila liga bersambung bulan depan untuk memastikan kejuaraan sulung sejak tahun 1990.

Bagaimanapun peminat setianya tidak berpeluang menyaksikan saat bersejarah itu kerana semua perlawanan selepas ini diadakan secara tertutup.

Namun ketua eksekutif Liga Perdana Richard Masters berjanji juara baharu itu akan menerima trofi mereka mengikut tradisi biasa, membolehkan mereka meraikan detik manis itu.

“Jika semuanya berjalan lancar, iya, akan ada majlis dan mereka akan meraikan penyerahan trofi itu.

“Kami bercadang mengadakan majlis penyerahan trofi bagi membolehkan pemain dan kakitangan meraikan saat yang mereka nantikan.

“Jadi kami akan cuba melakukannya kecuali ia tidak dibenarkan kerana faktor keselamatan.

“Tumpuan sekarang ialah menamatkan musim 2019-20, tetapi kami juga mempunyai rancangan untuk semua kemungkinan,” kata Masters. – AGENSI

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");