Berita Hari Ini
Like

PKPB: Lapan Individu Ditahan Main Futsal

May 27, 2020
321 Views
0 Comments
1 minute read
PKPB: Lapan Individu Ditahan Main Futsal

POLIS menahan lapan individu kerana melanggar prosedur standard operasi (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), awal pagi tadi.

Harian Metro melaporkan, individu berusia antara 15 hingga 20 tahun itu dikesan bermain futsal di Binjai Kertas, Hulu Terengganu kira-kira jam 8 malam.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, kumpulan itu pada mulanya melarikan diri dan meninggalkan motosikal masing-masing di luar gelanggang futsal selepas menyedari kehadiran polis.

Menurutnya, mereka turut meninggalkan barangan peribadi seperti telefon bimbit.

“Anggota kemudiannya membawa motosikal terbabit ke Balai Polis Kuala Berang untuk tindakan selanjutnya.

“Bagaimanapun lapan individu terbabit datang ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hulu Terengganu kira-kira jam 1 pagi tadi,” katanya melalui kenyataan media hari ini.

Mohd Adli berkata, mereka kemudiannya dikompaun kerana melakukan kesalahan mengikut Peraturan 7 (1), Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan Nombor 6 (Pindaan 2020).

“Mereka boleh didakwa di mahkamah tanpa sebarang notis jika gagal menjelaskan kompaun dalam tempoh ditetapkan,” katanya.

Komen & Pendapat

Comments are closed.