Berita Hari Ini

Kontena Tersalah Jalan, Tidak Sengaja Pandu Lawan Arus

KLANG: Pemandu kontena yang memandu melawan arus di Jalan Pelabuhan Barat, Selasa lalu hanya tersalah jalan, kata Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli.

Menurutnya, polis menerima laporan mengenai kejadian itu semalam dan siasatan dilakukan mendapati pemandu berusia 46 tahun tidak sengaja memandu melawan arus.

“Kejadian pada 3.44 petang Selasa lalu dan pemandu adalah warga tempatan memandu melawan arus di Jalan Pelabuhan Barat dari arah Westports menghala ke Pulau Indah.

“Bertindak atas maklumat, suspek diberkas di syarikatnya di Pelabuhan Barat mengikut Seksyen 28A Kanun Prosedur Jenayah dan dibawa ke Balai Trafik Klang untuk tindakan lanjut,” katanya sebagaimana dilaporkan Harian Metro

Shamsul Amar berkata, siasatan mendapati suspek tersalah lorong selepas keluar dari Westports dan sukar berpatah balik.

“Disebabkan itu dia meneruskan pemanduannya. Ujian saringan dilakukan mendapati negatif dadah dan dia tidak direman,” katanya.

Menurutnya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sejak dua hari lalu, video pemandu kontena memandu melawan arus tersebar di media sosial dan difahamkan dirakam dashcam kenderaan dari arah bertentangan.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");