Perak Hari Ini

PRK Slim: PN Perak Pastikan Tiada Pertembungan

IPOH: Perikatan Nasional (PN) Perak akan memastikan tiada isu pertindihan calon dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Slim pada Ogos akan datang.

Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Negeri, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu berkata calon tunggal akan dipilih dan kesemua komponen parti dalam PN bersedia memberi sokongan kepada calon tersebut.

“Komponen parti PN bersatu hati untuk pastikan tiada pertembungan antara kami berlaku dalam PRK tersebut.

“Kita akan pilih seorang calon dan semua ketiga-tiga komponen parti akan memberi sokongan penuh kepada calon tersebut,” katanya yang juga Menteri Besar Perak.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas menyempurnakan Majlis Komitmen Pelaburan Negeri anjuran Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA) di Bangunan Perak Darul Ridzuan, di sini, hari ini.

Semalam Ketua Penerangan Umno Negeri, Datuk Mohd Zolkafly Harun dilaporkan berkata partinya telah mengenal pasti sembilan nama yang akan dibincangkan bagi meletakkan sebagai calon PRK Slim.

Kekosongan Kerusi DUN Slim diumumkan selepas kematian wakil rakyatnya Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib akibat serangan jantung pada 15 Julai lalu di Hospital Bentong, Pahang.

Khusairi memenangi kerusi tersebut pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) selepas menewaskan calon BERSATU dan PAS dengan memperoleh majoriti 2,183 undi.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");