Membawang Hari Ini
Like

Terima Dengan Hati Terbuka, Sharnaaz Dan Nabila Sah Bercerai

July 22, 2020
347 Views
0 Comments
1 minute read
Terima Dengan Hati Terbuka, Sharnaaz Dan Nabila Sah Bercerai

Pelakon, Sharnaaz Ahmad dan isterinya, Noor Nabila telah disahkan bercerai pada 9 Julai lalu di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan.

terima dengan hati terbuka, sharnaaz dan nabila sah bercerai

Memetik laporan HMetro, Noor Nabila menyifatkan ia sebagai keputusan dengan hati terbuka dan akur dengan ketentuan Ilahi.

“Saya syukur proses ini berjalan dalam keadaan saya dan Sharnaaz dalam hubungan yang baik. Jadi kita terima dengan hati terbuka dan akur ketentuan Allah SWT.

“Kami anggap apa yang berlaku jodoh tak panjang dan tak pernah fikir jodoh kami sampai di sini saja. Lagipun mana ada orang kahwin nak bercerai.

“Kami berdua berharap boleh bekerjasama dengan baik untuk besarkan anak tunggal, Jebat Jayden.  Itu yang paling penting. Jayden tak perlu terkesan dengan apa yang terjadi antara kami. Kalau kami berdua boleh uruskan dengan baik, InshaAllah. Saya akan cuba apa terbaik untuk anak saya,” katanya.

terima dengan hati terbuka, sharnaaz dan nabila sah bercerai

Meskipun sudah berpisah, Nabila dan Sharnaaz masih lagi berkawan dan saling bertukar pendapat.

Tambah Nabila, Sharnaaz merupakan seorang ayah yang baik dan sering melawat anak mereka, Jayden setiap hari.

Terdahulu, selepas pasangan itu gagal mencari kesepakatan, mahkamah menerusi Seksyen 47 (14) dan Seksyen 48 Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984 mempunyai kuasa melantik dalam kalangan saudara-mara terdekat kedua-dua pihak iaitu dua penimbang tara (hakam) yang mempunyai maklumat berkaitan isu rumah tangga pemohon dan defendan.

Komen & Pendapat

Comments are closed.