Panasnya Hari Ini

Noraini: Wanita Umno Tegas Tolak DAP, Perkukuh MN

PETALING JAYA: Wanita Umno akan terus berpegang dengan prinsip dan keputusan Majlis Tertinggi (MT) parti itu untuk tidak menjalin kerjasama dengan DAP, sebaliknya terus memperkukuh Muafakat Nasional (MN).

Ketuanya, Noraini Ahmad berkata, ini termasuklah menolak kerjasama dengan mana-mana pihak yang mempunyai hubungan dengan DAP.

“Wanita Umno juga yakin dan percaya dengan kebijaksanaan pucuk pimpinan dalam membawa hala tuju parti demi kepentingan rakyat sesuai dengan status parti keramat di negara ini.

“Justeru, Wanita Umno berharap semua ahli parti, khususnya wanita supaya tenang dan tidak membuat sebarang andaian yang boleh menjejaskan keharmonian di dalam parti,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Dalam pada itu lapor FMT, beliau yang juga menteri pengajian tinggi menyeru akar umbi supaya terus mengukuhkan benteng parti bagi memastikan ia tidak ditembusi lawan, lebih-lebih lagi yang mahu melihat parti Melayu itu tenggelam.

Semalam, Setiausaha Agung Umno, Ahmad Maslan, menegaskan Umno konsisten dengan pendirian untuk tidak menjalin sebarang kerjasama politik dengan Presiden PKR, Anwar Ibrahim dan DAP seperti yang diputuskan pada mesyuarat MT sebelum ini.

Katanya, Umno juga kekal dengan keputusan untuk mengukuhkan Barisan Nasional (BN) dan memantapkan MN yang kini disertai PAS serta PPBM.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");