Membawang Hari Ini

“Tak Baguslah Bermusuh Sesama Melayu & Islam Kerana Duit”

Sejak beberapa hari lalu hangat diperkatakan kembali apabila penulis skrip teater komedi Korupsi Dewan Senandung iaitu Aloy Paradoks mendedahkan masih belum menerima baki bayaran daripada penerbit, Fauziah Ahmad Daud.

Tampil membuka mulut mengenai isu itu, Fauziah atau mesra dengan panggilan Ogy berkata dia tidak pernah lupa atau lari dari membayar hutang. Ujarnya, dia berdiam diri kerana tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan.

“Malaslah nak cakap yang saya bayar hutang. Saya tak cerita pada orang pun. Takkan saya nak melayan sahaja apa dia nak menulis.

“Saya bayar kepada rakan kongsinya Rayza Mukmin. Itu tak perlulah saya nak ceritakan kepada semua orang. Ya, saya mengaku belum habis bayar untuk dia, tapi yang lainnya ramai yang saya sudah habis bayar. Yang penting saya bayar, bukannya saya lari atau tukar nombor telefon. Saya nak lari ke mana?,” katanya.

Dalam pada itu, Ogy juga memaklumkan dia juga keluar dari kumpulan WhatsApp yang diwujudkan khas untuk teater itu. Bagaimanapun, dia enggan melayan mesej yang keluarkan oleh penulis teater berkenaan.

“Tapi mungkin dia (Aloy) gemar cara begitu, biarkanlah. Saya pun tak kuasa melayan. Tak baguslah dia bermusuh sesama Melayu dan Islam kerana duit. Lagipun saya memang berurusan dengan rakan kongsinya. Saya dah cakap apa-apa saya akan bayar kepada dia.

“Saya malas nak melayan lebih-lebih kerana dalm kumpulan WhatsApp pun Aloy ada keluarkan perkataan, tunggu saja nak jumpa nak tampar. Saya buat tangkap layar, tunjuk kepada Rayza dan kata perlukah bercakap dengan orang tua begini?,” katanya.

Terdahulu, Aloy meluahkan rasa kesal walaupun negara kembali menjalani Perintah Kawalan Pergerakan, namun bayaran masih belum diselesaikan lagi.-RTKY

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");