Berita Hari Ini

Individu Sedekah Rokok, Letak Pada Semua Kenderaan Masa Solat Jumaat??

Setiap kali menunaikan solat Jumaat, ia sudah menjadi kebiasaan mempunyai seorang individu yang akan berbesar hati membuat sedekah ataupun jamuan untuk para jemaah yang menghadiri ke masjid.

Tetapi satu video viral di TikTok ini lain pula ceritanya apabila terdapat seorang individu ini memberi sedekah rokok dan diletakkan dalam raga motosikal serta bahagian hadapan kereta.

Biarpun mempunyai niat yang baik untuk memberi sedekah di hari mulia berkenaan, para netizen pula mempunyai pandangan yang berbeza dan mereka mempertikaikan dosa pahala memberi rokok di kawasan beribadah.

Dalam pada itu, ada juga netizen yang berasa hairan dengan tindakan individu terbabit memberi barang berkenaan sedangkan ada saja benda lain yang boleh diberi olehnya.

Sekadar info, hukum menghisap rokok telah disahkan haram oleh Jawatankuasa Fatwa Negeri Selangor sejak tahun 1995.

Kredit: Tiktok @udinponboleh

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");