Sukan Hari Ini

Sediakan duit!

Perak dan Sarawak terpaksa tanggung akibat angkara penyokong:-

Angkara sikap penyokong yang kurang berdisiplin, Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA) dan Persatuan Bola Sepak Sarawak (FAS) sudah boleh berkira-kira menyiapkan wang bagi membayar denda.

Ini kerana Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) semalam mengesahkan sudah menerima laporan dan menyiapkan surat pertuduhan kepada dua persatuan berkenaan yang akan dihantar selewat-lewatnya minggu ini.
Tentukan minggu depan

Pengerusi Jawatankuasa Tatatertib FAM, Datuk Taufek Abd Razak berkata, memandangkan pilihan raya umum sudah selesai, pihaknya akan kembali bersidang untuk menyelesaikan beberapa kes tertangguh sebelum ini.

“Surat pertuduhan untuk kes Perak dan Sarawak sudah disiapkan dan akan dihantar minggu ini,” kata Taufek ketika dihubungi semalam. “Tetapi jawatankuasa disiplin hanya akan bersidang selepas menerima surat jawapan dari persatuan. Saya jangka paling awal minggu depan atau minggu berikutnya.”

PAFA berdepan empat pertuduhan membabitkan aspek keselamatan ketika perlawanan menentang Johor Darul Takzim 27 April lalu di Stadium Lumut yang kini tidak lagi digunakan sebagai gelanggang tuan rumah selepas Stadium Perak di Ipoh kembali berfungsi.

– BERITA HARIAN

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");