Isu Panas

Malaysian Insider bohong lagi

Tan-Sri-Abdul-Aziz-Mohd-Yusof2

Kenyataan dalam akhbar dalam talian The Malaysian Insider melalui tulisan wartawannya Mohd Idzwan bertarikh 1 July 2013 yang bertajuk “PETUGAS SPR DAPAT BONUS RM200 JUTA, adalah berunsurkan fitnah yang menjejaskan nama Menteri Datuk Seri Dr Shahidan Kassim, Kerajaan Malaysia, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Perkataan “BONUS” adalah suatu fitnah yang sangat memalukan kerana ianya difahami umum sebagai langkah mempengaruhi SPR untuk kerja-kerja pilihanraya umum ke-13 yang lepas.

Jawapan bertulis yang diberikan Datuk Seri Shahidan Kassim sebenarnya adalah ELAUN sebagai menghargai peranan dan tanggung jawab mereka dalam membantu melicinkan perjalanan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), 5 Mei lalu. RM200 juta adalah elaun kepada 240,000 petugas dan pekerja SPR.

Laporan awal The Malaysian Insider yang mengatakan ia bonus adalah tidak benar. Ia hanyalah elaun.

Dalam jawapan bertulis itu tiada perkataan bonus, beliau hanya menulis sebagai bayaran perkhidmatan dan sagu hati.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/
article/petugas-spr-dapat-bonus-rm200-juta-kata-menteri

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");