Jenayah

Suspek Langgar Lari Peserta Larian Amal NTV7 Ditahan

CrimeKUALA LUMPUR: Takut untuk menghentikan kenderaan kerana bimbang dipukul orang ramai, suspek langgar lari tiga peserta larian amal NTV7 di Bandar Utama, Petaling Jaya Ahad lepas hanya membuat laporan polis selepas dua hari kejadian.

Suspek lelaki berusia 29 tahun yang bekerja sebagai pereka landskap persendirian, ditahan pukul 3 pagi Selasa selepas membuat laporan polis di Balai Polis Trafik Petaling Jaya dua jam sebelum itu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Supt Fadil Marsus berkata, ketika kejadian, suspek yang berasal dari Taiping, Perak itu memandu kereta milik kakaknya.

“Berdasarkan laporan polis yang dibuat suspek, dia menyatakan terlanggar peserta larian NTV7 Feel Good Run dan melarikan diri dari tempat kejadian sebelum balik ke rumah kawannya kerana takut dipukul orang ramai.

“Atas nasihat rakan baiknya, dia dibawa ke Balai Trafik Petaling Jaya untuk membuat laporan polis,” katanya kepada Bernama di sini Selasa.

Fadil berkata, suspek ditahan untuk siasatan lanjut berhubung insiden itu.

Dalam kejadian Ahad lepas, tiga peserta larian amal NTV7 cedera ringan selepas dilanggar di Bandar Utama.

– BERNAMA

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");