Jenayah

Pekerja bank sesak nafas terhidu gas

BUTTERWORTH – Empat orang pekerja wanita sebuah bank di Taman Selat di sini mengalami sesak nafas dan pedih mata dipercayai akibat terhidu gas di dalam bank itu pagi tadi.

Pegawai Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Pulau Pinang, M.Vijayan berkata pihak ambulans dari Hospital Seberang Jaya telah memberi rawatan kepada mereka.

Beliau berkata namun kebocoran gas didapati tidak berlaku di bank itu dan premis lain di sekitarnya.

“Kemungkinan kebocoran gas itu dari sumber luar iaitu premis agak jauh dari kawasan berkenaan dan angin membawanya hingga ke sini,” katanya di tempat kejadian.

Seorang pekerja bank, Zuraida Ramli berkata ketika sedang bertugas, secara tiba-tiba beliau terbau gas dan matanya mulai pedih.

“Mula-mula kami ingatkan gas itu berpunca daripada penyaman udara, lalu kami tutupnya, tetapi bau itu masih ada dan beberapa lagi staf turut pedih mata dan merasa loya,” katanya. -Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");