Sukan Hari Ini

Tiada Sebab Untuk Saya Letak Jawatan – Van Gaal

PENGURUS Manchester United, Louis van Gaal menegaskan bahawa beliau tidak mempunyai sebab untuk meletakkan jawatan berikutan apa yang dianggapnya sebagai “dominan” terhadap Chelsea.

Manchester United gagal memperoleh kemenangan sebanyak lapan kali berturut-turut termasuk semasa menentang Chelsea dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris di Old Trafford, awal pagi Isnin.

Perlawanan di kubu kuat Man United itu menyaksikan keputusan seri 0-0 dengan Chelsea.

Walaupun ramai yang memberi tekanan terhadap kedudukan Van Gaal tetapi bekas pengurus Barcelona itu menegaskan bahawa beliau tidak akan berundur selagi para pemainnya boleh menunjukkan prestasi dalam mengawal Chelsea.

“Bagi saya ia bukan satu subjek yang menarik kerana saya tidak mempunyai sebarang pengaruh mengenainya, saya hanya boleh bermain dengan pemain-pemain saya,” katanya kepada BT Sport ketika ditanya mengenai masa depannya.

“Anda boleh melihat mereka sedang berjuang untuk saya dan memberikan aksi yang baik. Malah selepas keputusan akan lebih baik, jadi saya tidak boleh katakan yang saya terlalu bimbang. Anda tidak tahu apa yang berlaku dalam dunia bola sepak tetapi saya mempunyai keyakinan penuh dalam lapangan ini,” ujar Van Gaal.-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");