Isu Panas

Ambil Tindakan Siapa Ganggu Keharmonian Negara – Mah

KUALA LUMPUR: Tindakan perlu diambil terhadap semua pihak yang mencetuskan ketegangan kaum dan agama walaupun mereka mungkin penyokong kerajaan yang memerintah, kata Presiden Gerakan, Datuk Seri Mah Siew Keong.

“Tidak kira siapa mereka, sama ada mereka adalah ahli Gerakan, DAP, PAS atau Umno. Sesiapa yang menyebabkan masalah kepada rakyat… tindakan perlu diambil tidak kira jika mereka adalah merah, kuning atau hijau,” katanya di sini, Ahad.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapan dasar pada Persidangan Parti Gerakan Nasional ke-45 di Menara PGRM pada Ahad.

Beliau juga menggesa semua parti politik sama ada rakan atau musuh supaya menyertai Gerakan dalam usaha untuk membina Malaysia yang sederhana.

Dalam ucapannya, Mah mengulangi pendirian Gerakan menentang pelaksanaan rang undang-undang ahli persendirian PAS.

Beliau berkata walaupun parti itu menghormati Islam, namun rang undang-undang berkenaan akan membabitkan undang-undang sivil dan Syariah.

-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");