Berita Hari Ini

Tiada Rakyat Malaysia Terlibat Nahas Pesawat PIA

KUALA LUMPUR: Tiada rakyat Malaysia terlibat dalam nahas membabitkan penerbangan PK-661 Pakistan International Airlines (PIA) di utara Pakistan hari ini, menurut jurucakap Kementerian Luar.

Beliau berkata Kementerian akan terus memantau perkembangan.

“Pada masa ini, tiada rakyat Malaysia dilaporkan terlibat dalam insiden itu,” kata beliau ketika dihubungi Bernama pada Rabu malam.

Menurut laporan media asing, sebuah pesawat berkenaan membawa 48 orang terhempas di lereng gunung di utara Pakistan hari ini.

PIA berkata pesawat tersebut terputus hubungan dengan menara kawalan ketika dalam penerbangan ke ibu negara, Islamabad, dari wilayah utara Chitral.

Syarikat penerbangan itu berkata pesawat tersebut terhempas pada jam 1642 waktu tempatan (1142 GMT) di kawasan Havelian di wilayah Khyber Pakhtunkhwa, kira-kira 125 km ke utara Islamabad.

-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");