Jenayah

Tan Sri cuba rasuah Sultan Johor dibawa ke mahkamah

PUTRAJAYA: Individu yang dipercayai cuba merasuah Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar, berhubung penganugerahan pingat, dibawa ke Mahkamah Majistret di sini, untuk perintah reman kira-kira jam 9.30 pagi ini.

Memetik sumber Berita Harian Online, ahli perniagaan berumur 54 tahun bergelar Tan Sri itu hadir ke mahkamah berpakaian lokap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berwarna jingga dan diiringi tiga pegawai SPRM.

Sebaik tiba, suspek menutup muka dengan baju yang dipakai dan terus dibawa ke dewan mahkamah.

Suspek menyerah diri kepada SPRM selepas beberapa jam diarah berbuat demikian.

Ahad lalu, Sultan Ibrahim menyatakan kesediaan mendedahkan maklumat kepada SPRM berhubung orang tengah yang cuba merasuah baginda mengenai penganugerahan pingat.

Baginda mendedahkan menerima tawaran RM2 juta daripada seorang individu bagi mencadangkan nama kepada Ketua Setiausaha Negara untuk gelaran ‘Tan Sri’ daripada Yang di-Pertuan Agong.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");