Membawang Hari Ini

Syafie Naswip Menyesal Tinggikan Suara Terhadap Ibu

Pelakon Syafie Naswip akui menyesal dengan tindakannya yang sering meninggikan suara terhadap ibu tanpa memikirkan perasaannya.

Tindakan tersebut telah menyebabkan hati ibunya terguris dan perkara itu telah meninggalkan rasa kesal dilubuk hatinya.

Namun jangan salah sangka, itu hanyalah merupakan babak lakonan Syafie dalam telefilem terbaru berjudul Kembalikan Syawalku.

Syafie memegang watak sebagai Akil merupakan seorang anak yang keras kepala dan sering memarahi ibunya walaupun dia terlantar di hospital selepas mengalami kemalangan.

Menurut Syafie, telefilem tersebut banyak memberi pengajaran dan meninggalkan kesan terhadap dirinya.

“Siapa yang masih ada ibu tolonglah jangan jadi macam Akil, ibu adalah harta dunia yang paling berharga dan kita tiada hak untuk menyakiti hatinya walaupun sebesar zarah.

“Telefilem ini banyak mengajar tentang pengorbanan dan sifat seorang ibu yang sering memaafkan anaknya sehingga penghujung hayatnya.

“Sejujurnya, bila tengok cerita ini memang saya teringat dan rindu pada ibu saya,” katanya.

Selain Syafie, pelakon lain yang tuurt membintangi telefilem tersebut adalah Fauziah Nawi, Fatimah Abu Bakar, Sabri Yunus, Lisdawati dan Sharifah Amani.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");