Membawang Hari Ini

Tumbiruo Raih RM4 Juta

FILEM Tombiruo: Penunggu Rimba terus mencatat kutipan membanggakan apabila mencecah RM4 juta selepas lapan hari ditayangkan di seluruh negara, Brunei dan Singapura.

Karya aksi adaptasi karya novelis Ramlee Awang Murshid itu turut menyaksikan ia berada di tangga kedua carta filem Golden Screen Cinemas (GSC).

Ia sekali gus mengetepikan filem luar negara seperti The Foreigner, Blade Runner 2049 dan Kingsman: The Golden Circle.

Mewakili pihak penerbit filem, Eksekutif Layar Susun, Ramlee Awang Murshid menerusi status yang dimuat naik di Instagram meluahkan rasa syukur apabila filem itu terus mendapat sambutan penonton.

“Terima kasih kepada semua penonton dan peminat Tombiruo yang menyokong filem ini sehingga meraih kutipan RM4 juta setakat hari ini (Khamis).

“Semoga Allah membalas anda semua dengan kurnia yang jauh lebih baik daripada yang anda berikan,” tulisnya.

Tombiruo: Penunggu Rimba memaparkan kisah Ejim digelar sebagai Tombiruo kerana dianggap penunggu rimba.

Lelaki yang sentiasa bertopeng ini disisihkan kerana kelainan wajahnya. Apabila berdepan satu insiden tragis, Tombiruo hidup dalam amarah dan mula berdendam.

Filem arahan Seth Larney bersama pengarah bersekutu Nasir Jani itu dibintangi Zul Ariffin, Farid Kamil, Nabila Huda, Faizal Hussein dan Hasnul Rahmat.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");