Sukan Hari Ini

Tiga Kelab ‘Rebut’ Ronaldo, Termasuk Chelsea

CHELSEA adalah salah satu daripada tiga kelab yang membentangkan tawaran untuk pemain Real Madrid, Cristiano Ronaldo, lapor Don Balon.

Pemain antarabangsa Portugal itu tidak berpuas hati dengan usaha berterusan Real terhadap bintang Brazil, Neymar dan dikatakan merancang perpindahan dari Santiago Bernabeu.

Kepulangan semula ke England bagi bekas pemain Manchester United ini adalah mungkin, tetapi Chelsea perlu bersaing dengan Paris Saint-Germain (PSG) dan LA Galaxy.

Juventus tekad untuk mengekalkan Alex Sandro pada Januari ini, menghalang bek kiri itu dari berpindah ke Chelsea atau Manchester United, demikian lapor Independent.

The Blues kini lebih cenderung untuk meneroka pilihan yang berbeza pada jendela perpindahan ini, sementara Red Devils boleh menunggu untuk melihat apakah Sandro tersedia pada musim panas.

Antonio Conte berminat untuk menambah barisan hadapannya dalam usaha mengejar pemimpin Liga Perdana Inggeris, Manchester City, selepas menandatangani Alvaro Morata pada musim panas yang sedang ‘bergelut’ dan Michy Batshuayi yang dianggap tidak cukup baik.

Conte berkata dia tidak menyimpan harapan tinggi untuk permintaan perpindahannya dan ‘jarang diberi pemain yang saya minta’ selepas ditanya mengenai perancangannya pada Januari.

Conte menambah melalui Sky Sport Italia: “Saya selalu berakhir di kelab yang menjalankan program penjimatan.”

Sementara itu, PSG juga berminat untuk menambah Ronaldo dalam skuad mereka dan pemain berusia 32 tahun itu boleh digunakan sebagai pengganti oleh Zinedine Zidane untuk meneruskan langkah perpindahan Neymar, yang baru menyertai gergasi Perancis itu pada musim panas.

LA Galaxy tetap berminat dan berpotensi.

Tetapi ketika Ronaldo tidak menolak kemungkinan perpindahan itu, dia masih merasakan dirinya mampu mencabar gelaran utama di Eropah.-goal.com

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");