Membawang Hari Ini

Farid Kamil Baru Sedar Digam, Tiada Tawaran Sejak Januari

KUALA LUMPUR: Pelakon dan pengarah Datuk Farid Kamil mendedahkan namanya digam oleh pihak produksi gara-gara kelantangan bersuara mengenai kerajaan terdahulu.

Farid atau nama sebenarnya Farid Kamil Zahari, 37, berkata dia tidak menerima tawaran dan masih menunggu bayaran penuh daripada beberapa produksi sejak awal Januari lalu.

“Saya baru sedar nama saya telah digam oleh pihak produksi sejak awal Januari lalu. Mereka tidak mahu mengambil saya bekerja.

“Sejak awal Januari lalu, nama saya kena tarik dan ada yang belum melangsaikan bayaran penuh kepada saya biarpun drama sudah habis ditayangkan.

“Alasannya sebab saya terlalu lantang bersuara mengenai kerajaan terdahulu dan kes mahkamah saya itu kira kesimbungan apa yang berlaku,” kata Farid kepada mStar Online.

Farid ditemui ketika sesi pertemuaan anak-anak seni dengan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil di Restauran Dapoq Che Jun, Stesen Kereta api Kuala Lumpur pada Rabu.

Dia antara selebriti tempatan yang menunjukan sokongan terbuka kepada Perdana Menteri Tun Dr Mahathir yang ketika itu berpihak kepada parti pembangkang.

Pelakon drama bersiri Lafazkan Kalimah Cintamu ini juga pernah menyuarakan pendangan mengenai kerajaan terdahulu iaitu Barisan Nasional di laman sosialnya.

Sebelum ini Farid mengaku tidak bersalah atas satu pertuduhan iaitu memasukkan dadah jenis THC (Tetra Hydrocannibol) iaitu dalam kumpulan ganja ke dalam badannya.

Farid juga didakwa dengan empat pertuduhan termasuk menampar seorang anggota polis trafik di Balai Polis Kota Damansara.

Dalam pada itu, Farid memberitahu dia tidak mempunyai tarikh sebenar dan masih menunggu giliran untuk melakukan pembedahan lutut kanannya.

“Saya tidak ada tarikh untuk kepastian bila boleh melakukan pembedahan lutut. Sebab kena ikut giliran.

“Buat masa ini, saya tidak boleh melakukan aktiviti lasak. Kalau berjalan pun kena perlahan-lahan,” ujarnya.

Menerusi laporan mStar Online pada 7 Mei lalu, Mahkamah Majistret Petaling Jaya diberitahu Farid bakal menjalani pembedahan lutut di sebuah hospital di ibu negara dalam masa terdekat.

Mahkamah membenarkan enam sebutan kes jenayah melibatkan aktor itu ditangguhkan sehingga 29 Jun depan bagi membolehkan dia kembali pulih selepas pembedahan itu.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");